- 1 kg filetów rybnych
- 3 duże marchwie
- 2 korzenie pietruszki
- 1\2 selera
- 1\2 pora
- 2 cebule
- 4 łyzki pikantnego keczupu
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżka musztardy
- 2 liście laurowe
- 4 kulki ziela angielskiego
- sól i pieprz
- pieprz ziołowy
- mąka do opanierowania ryby
- olej do smażenia
Marchew , seler , pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach tarki . Por pokroić w półplasterki , cebulę w piórka. Warzywa zeszklić na oliwie doprawić solą i pieprzem , podlać dwiema szklankami wrzątku , dodać keczup , musztardę i koncentrat oraz liść laurowy i ziele angielskie , poddusić około 20 minut.
Warzywami przykryć rybę , zapiec w 160 stopniach przez pół godziny. Spożywać na ciepło lub dnia następnego na zimno.
MOJE RADY
- wybór ryby jest dowolny, ważne by była pozbawiona ości
- możecie zamiast koncentratu użyć świeżych pomidorów lub pomidorów z puszki
- dobór warzyw też jest dowolny kwestia gustu
2 komentarze:
Uwielbiam smaki PRL,sa lekkostrawne I smaczne.
Jednak Te smaki sa delikatne I smaczne prodded o wiecej!!!!🐭🐭🐭
Prześlij komentarz