Łączna liczba wyświetleń

Szukaj na tym blogu

wtorek, 5 stycznia 2016

Chrupiąca panierka do mięsa bez jajka,,,wegański pomysł


     Czasem bywa tak, ze chcemy zrobić pyszny , chrupiący kotlecik, a tu w lodówce brak jajka.
 Podstawowy składnik jest w sklepie , olej się grzeje, kotlet doprawiony , jaja brak.
   JEST RATUNEK !!!!!!. sama znalazłam się w tej sytuacji i przypomniał mi się program kulinarny , gdzie Marta robiła panierkę do kotletów selerowych bez jajka. A jak ????

  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
  • ciepła woda
  • mąka ziemniaczana
  • mąka pszenna
      Na talerze wsypujemy kolejno, mąkę pszenna, bułkę tartą z solą i pieprzem , oraz mąkę ziemniaczaną wymieszaną z ciepłą wodą do konsystencji gęstej śmietany.
 Doprawione mięso maczamy kolejno w mące , papce z mąki ziemniaczanej i bułce tartej. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy jak zazwyczaj.
     Zaręczam , świetna alternatywa dla klasycznej panierki. Nawet twierdzę ,że jest bardziej chrupiąca.  POLECAM



      
      

Prześlij komentarz