Jeden z lepszych murzynków jakie jadłam.Fantastycznie kakaowy z kremem który doskonale pasuje do ciasta.
Ciasto jest proste w wykonaniu i niestety bardzo szybko znika , dlatego proponuję zrobić od razu podwójna porcję. Przepis zaczerpnięty z miesięcznika Claudia.
CIASTO
- kostka margaryny Palma
- szklanka cukru
- 4 łyżki ciemnego kakao
- pasta waniliowa lub cukier wanilinowy
- 4 jajka rozmiar L
- 1 1/2 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
KREM
- 0,5 mleka
- budyń waniliowy z cukrem
- 2 łyżki kremu typu nutella
- 4 łyżki kawy cappuccino w proszku o dowolnym smaku ( u mnie orzechowe )
- kostka masła
Utrzeć masło do białości dodając po łyżce zimnego budyniu,na koniec wmieszać cappuccino.
Każdą warstwę ciasta przełożyć kremem. Złożyć ciasto i oblać pozostawioną masą. Przed podaniem schłodzić.
3 komentarze:
Bardzo fajne ciasto:)
W dodatku bardzo smaczne,,,zapraszam częściej :)
Piękna cappuccinowa Zeberka:) Pycha!
Prześlij komentarz