- 1,5 kg mięsnych żeberek
- 1\2 szklanki pikantnego keczupu dobrej jakości
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki ostrej musztardy
- chili w proszku
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
MOJE RADY
- sos sojowy zawsze możecie zastąpić przyprawą w płynie typu maggi
- jeśli ocet balsamiczny to tylko z Modeny
- pisząc ostra musztarda zazwyczaj używam dijon lub rosyjskiej,mają bardzo zdecydowany smak
- chili dodajcie tyle ile lubicie ostrości w potrawie
- niska temperatura pieczenia i dłuższy czas nie wysusza mięsa na wiór
- marynowanie w worku jest wygodniejsze,marynata dochodzi gdzie trzeba,lodówka nie przechodzi zapachami i zajmuje mniej miejsca
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz