Z braku czasu a jednocześnie chęci na coś słodkiego upiekłam szybką babkę aczkolwiek dość nietypową bo z dodatkiem soku przecierowego Kubuś. Niecodzienny dodatek do babki piaskowej prawda? Zaskoczył mnie i smak samego ciasta jak i struktura. Niezwykle puszysta , aromatyczna a za sprawą oleju wilgotna. Sok w żadnej mierze nie zmienił koloru ciasta ani też smaku. Mój eksperyment się powiódł gdyż przepis nie wspominał o soku tego typu lecz o soku pomarańczowym. Źródło przepisu magazyn Smaczne.
- 4 jajka rozmiar L
- 25 dag cukru
- 30 dag mąki pszennej tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 ml oleju
- 200 ml soku typu Kubuś,smak dowolny ( w oryginale sok pomarańczowy )
- 2 łyżki kakao
1 komentarz:
wygląda smakowicie! :)
naszlakusmaku.blogspot.com
Prześlij komentarz