Puszyste i przepyszne racuchy z jabłkami na bazie maślanki. Przepis znaleziony na jednym z blogów ,,Kuchnia Agaty,,. Zmodyfikowałam go dla swoich potrzeb dodając jabłka wymieszane z cynamonem. Tym samym zamieniłam amerykańskie pancakes na nasze rodzime racuszki z jabłkami , które smakują jak pisze Agata,,,,,,,jakbyś jadł.... chmurkę'' .Polecam
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki maślanki
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1\2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki oleju
- 2 jajka
- nasionka z \1/2 laski wanilii
- cynamon
- 4- 5 jabłek pokrojonych w drobną kostkę lub półplasterki
Przed podaniem obsyp cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz