Ciastka które łatwo przygotować, a jeszcze szybciej się je zjada. By je przygotować trzeba zaopatrzyć się w specjalną formę/patelnię, ogólnie dostępną w sklepach internetowych.Czyli dobra wiadomość dla tych którzy nie mają piekarnika.
- 40 dag mąki tortowej
- 4 łyżki cukru pudru
- szczypta proszku do pieczenia
- 20 dag masła
- 3 żółtka
- 2 łyżki zimnej wody
- szczypta soli
- aromat migdałowy
- 20 dag masła
- 125 ml mleka
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 2 szklanki mleka w proszku
- 2 łyżki kakao
- siekane orzechy jeśli ktoś lubi
Ciasto podzielić na małe kuleczki i piec w rozgrzanej formie do zrumienienia. Każdą połówkę orzeszka posmarować kremem i razem zlepiać. Ciastka można posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz