Bardzo nam smakowało i stwierdziliśmy zgodnie ,że to ,,pudełkowe,, może się schować. Polecam z czystym sumieniem.
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka oleju
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 4 łyżki kakao
- 2 jajka
Z przestudzonego ciasta odkrawamy wierzch który kruszymy do miseczki
- banany
- 1/2 litra śmietany 30%
- 4 łyżeczki cukru pudru
- 10 dag posiekanej czekolady do wyboru mleczna lub gorzka
- 2 śmietan-fixy do ustabilizowania śmietany lub łyżka żelatyny rozpuszczona w 3 łyżkach wrzątku
- sok z cytryny
Banany przekrawamy na połówki , skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na spodzie ciasta. Przykrywamy je masą ze śmietany , którą dodatkowo wzbogacamy posiekaną czekoladą. Wierzch posypujemy odłożonym pokruszonym ciastem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz